GrachtenAtelier

Bij Het Grachtenatelier in Utrecht volg je de leukste creatieve en culinaire workshops. Hoe kon het dan dat er een tijdje weinig aanmeldingen waren? Wij zochten het uit en voerden een succesvolle Google Ads campagne. Toen bleek dat er nog veel meer kansen lagen voor dit mooie bedrijf, lieten we die natuurlijk niet liggen!

Over GrachtenAtelier

Het Grachtenatelier is een prachtige locatie in Utrecht, geopend door Caroline en Jacqueline Mulders, waar je verzorgde kunst- en kookworkshops kunt volgen én die je zelf kunt afhuren voor jouw geplande evenementen. Organiseer je een teamuitje, vrijgezellenfeestje of een andere bijeenkomst? En is het mogelijk om dit in Utrecht plaats te laten vinden? Dan moet je hier zijn. Wij spreken inmiddels uit ervaring!

De uitdaging

Via de website kwamen weinig aanmeldingen binnen voor de workshops die Het Grachtenatelier aanbiedt. Hoe kon dat? Ze hadden zelfs extra gewerkt aan vindbaarheid! Wij gingen op onderzoek uit.

Strategische keuzes

Om de aanmeldingen aan te wakkeren gingen we aan de slag met een Google Ads campagne. Deze campagne slingerde niet alleen de aanmeldingen aan, maar had ook een positief effect op de organische vindbaarheid. Na deze succesvolle Google Ads campagne wilden we dan ook meer uit de website gaan halen. we zagen immers duidelijk dat dat erin zat.

We kozen ervoor om een volledige nieuwe website te bouwen. Hierin verwerkten we de mogelijkheid om online workshops te boeken. Dit maakte het proces niet alleen gebruiksvriendelijker voor de klant, maar het scheelde ook de vakmensen van GrachtenAtelier zelf veel tijd die ze voor hun inhoudelijke werk konden gebruiken.

Daarnaast werken we continu aan de vindbaarheid van de website door onder andere teksten uit te breiden en te optimaliseren (SEO Copywriting). Caroline en Jacqueline zijn blij met het resultaat en het aantal aanmeldingen dat weer binnenstroomt.

Bekijk de nieuwe website

Onze specialismes

Lees meer over de specialismen die we voor GrachtenAtelier hebben ingezet:

Laat jij nog kansen onbenut?

Online Marketing is een breed vakgebied. We begrijpen dat het best lastig kan zijn om hier als ondernemer overzicht in te bewaren. Welke mogelijkheden zijn er allemaal? Waar liggen voor jou de grootste kansen?

Wij helpen jou groeien

Dankzij onze vakspecifieke kennis én ervaring weten wij precies waar we die moeten zoeken. We helpen je graag alle kansen te benutten om zo jouw onderneming efficiënt te laten groeien. Meer weten?