Matrasconcurrent

Matrasconcurrent is een succesvolle slaapgigant in Noord-Nederland met meer dan 6000 m² oppervlak aan slaap aanbiedingen. De fysieke vestigingen draaien goed, maar het succes van de webshop blijft achter. Hoe lossen we dat op? Door onder andere de webshop een nieuwe look en feel te geven én online te adverteren. Zo realiseerden we een groei van de online omzet van 457% en nog veel meer!

Over Matrasconcurrent

Matrasconcurrent is een slaapgigant, gevestigd in Zwolle, Slagharen en Rogat. Samen zorgen deze drie vestigingen voor een oppervlak van 6000 m2 aan slaapvoordeel. Niet alleen voor matrassen, maar ook voor bedden, boxsprings, kussens, beddengoed, accessoires en alle andere producten die bijdragen aan een goede nachtrust kun je bij Matrasconcurrent terecht. Altijd voor de laagste prijs, doordat groot ingekocht wordt.

Met meer dan 35 jaar ervaring in de woon- en slaapbranche biedt Matrasconcurrent in haar grote assortiment altijd de perfecte producten voor jou. Niet alleen in de fysieke winkels, maar ook online!

bed

De uitdaging

De fysieke winkels van Matrasconcurrent waren al een groot succes, mede dankzij de advertenties in lokale kranten. Het succes van de webshop bleef alleen achter. Hoe zorgden we ervoor dat ook deze webshop goed ging lopen? En niet alleen een lokale, maar een landelijke doelgroep bereikt werd?

De uitdaging in het kort:

  • Meer online conversies
  • Landelijke bekendheid ontwikkelen
  • Afzetgebied vergroten

Strategische keuzes

Stap één in het vergroten van de online conversies was het onder handen nemen van het converterende middel. In dit geval was dat de webshop van Matrasconcurrent. In het design van een webshop vind je verschillende factoren die van invloed zijn op conversies, denk bijvoorbeeld aan de indeling van de website, maar ook kleuren en afbeeldingen.

Vervolgens kozen we ervoor om online te adverteren met Google Search, Google Shopping en retargeting op Social Media. Zo adverteerden we onder andere met speciaal hiervoor ingerichte landingspagina’s. Deze campagnes en ook alle andere teksten optimaliseren we continu.

De strategische keuze’s in het kort:

  • Converterende middel (webshop) eerst geoptimaliseerd
  • Landelijke Google Search en -Shopping campagnes en Social advertising
  • Ondersteunende landingspagina’s ingericht
Bekijk website

Onze specialismes

Lees meer over de specialismes die we voor Matrasconcurrent inzetten:

Resultaten

Door te adverteren op bijpassende landingspagina’s kwam ook de vindbaarheid in een stroomversnelling. In 12 maanden tijd steeg het aantal bezoekers al met 110% en nog belangrijker, het aantal transacties steeg in die tijd met 100%. Vervolgens liepen de getallen op en kunnen we nu deze cijfers met je delen:

  • 1500% groei organische bezoekers
  • 457% groei online omzet
  • Bestellingen door heel Nederland
grafiek van organische bezoekers matrasconcurrent

Laat jij nog kansen onbenut?

Online Marketing is een breed vakgebied. We begrijpen dat het best lastig kan zijn om hier als ondernemer overzicht in te bewaren. Welke mogelijkheden zijn er allemaal? Waar liggen voor jou de grootste kansen?

Wij helpen jou groeien

Dankzij onze vakspecifieke kennis én ervaring weten wij precies waar we die moeten zoeken. We helpen je graag alle kansen te benutten om zo jouw onderneming efficiënt te laten groeien. Meer weten?