Matrasconcurrent

Matrasconcurrent is een succesvolle slaapgigant in Noord-Nederland met meer dan 6000 m2 oppervlak aan slaap aanbiedingen. De fysieke vestigingen draaien goed, maar het succes van de webshop blijft achter. Hoe lossen we dat op? Door onder andere de webshop een nieuwe look en feel te geven én online te adverteren. Zo realiseerden we een groei van de online omzet van 457% en nog veel meer!

Over Matrasconcurrent

Matrasconcurrent is een slaapgigant, gevestigd in Zwolle, Slagharen en Rogat. Samen zorgen deze drie vestigingen voor een oppervlak van 6000 m2 aan slaapvoordeel. Niet alleen voor matrassen, maar ook voor bedden, boxsprings, kussens, beddengoed, accessoires en alle andere producten die bijdragen aan een goede nachtrust kun je bij Matrasconcurrent terecht. Altijd voor de laagste prijs, doordat groot ingekocht wordt.
Met meer dan 35 jaar ervaring in de woon- en slaapbranche biedt Matrasconcurrent in haar grote assortiment altijd de perfecte producten voor jou. Niet alleen in de fysieke winkels, maar ook online!

bed

De uitdaging

De fysieke winkels van Matrasconcurrent waren al een groot succes, mede dankzij de advertenties in lokale kranten. Het succes van de webshop bleef alleen achter. Hoe zorgden we ervoor dat ook deze webshop goed ging lopen? En niet alleen een lokale, maar een landelijke doelgroep bereikt werd?

De uitdaging in het kort:

  • Meer online conversies
  • Landelijke bekendheid ontwikkelen
  • Afzetgebied vergroten

Strategische keuzes

Stap één in het vergroten van de online conversies was het onder handen nemen van het converterende middel. In dit geval was dat de webshop van Matrasconcurrent. In het design van een webshop vind je verschillende factoren die van invloed zijn op conversies, denk bijvoorbeeld aan de indeling van de website, maar ook kleuren en afbeeldingen.Vervolgens kozen we ervoor om online te adverteren met Google Search, Google Shopping en retargeting op Social Media. Zo adverteerden we onder andere met speciaal hiervoor ingerichte landingspagina’s.

  • Converterende middel (webshop) eerst geoptimaliseerd
  • Landelijke Google Search en -Shopping campagnes en Social advertising
  • Ondersteunende landingspagina’s ingericht
Bekijk website
voorbeeld website matrasconcurrent

Resultaten

Door te adverteren op bijpassende landingspagina’s kwam ook de vindbaarheid in een stroomversnelling. In 12 maanden tijd steeg het aantal bezoekers al met 110% en nog belangrijker, het aantal transacties steeg in die tijd met 100%. Vervolgens liepen de getallen op en kunnen we nu deze cijfers met je delen:

  • 1500% groei organische bezoekers
  • 457% groei online omzet
  • Bestellingen door heel Nederland
grafiek van organische bezoekers matrasconcurrent
jouw webshop optimaliseren matrasconcurrent

Jouw succesvolle webshop

Heb jij een eigen webshop, maar blijven de resultaten achter? Misschien is je webshop nog niet optimaal ingericht en kun je met design jouw conversies verhogen. Of is je webshop perfect, maar wordt de juiste doelgroep nog niet bereikt!  Wij kijken graag met je mee waar online nog kansen liggen. Vraag een gratis website analyse aan, dan gaan we kijken hoe we jouw resultaten, net als die van Matrasconcurrent, kunnen verbeteren. 

Vraag gratis analyse aan