Concurrentie analyse.

Hoe presteer jij ten opzichte van je concurrenten? Laat ons je helpen om hier een passende strategie voor uit te denken. Ben bij benieuwd hoe je momenteel presteert en waar de mogelijkheden liggen? Neem dan snel contact met ons op.

Contact opnemen
tristan aan het overleggen

Wat bieden wij.

Wij maken inzichtelijk waar jij online staat t.o.v. je concurrenten. Waar liggen de quick wins en op welke punten kun jij op de lange termijn winst behalen? Dit weten wij! Want wij onderzoeken waar je concurrenten in uitblinken, dus waar er voor jou nog veel te halen valt. Met een inzichtelijke rapportage laten onze specialisten je zien waar jij online staat. Nieuwe inzichten die zéér waardevol zijn voor je onderneming, maar nog vaak onderschat worden.

De voordelen

Maak gebruik van onze kennis

Alles over een online concurrentenanalyse.

boekwerk over analyse

De belangrijkste inzichten

Bij de online concurrentieanalyse verzamelen we een aantal inzichten waaruit we kunnen opmaken waar voor jou de quick wins liggen en waar je op lange termijn aan moet gaan werken. Dit kan zijn om een inhaalslag te maken richting je concurrenten of om juist uit te lopen op de concurrentie. Hieronder enkele van de belangrijkste inzichten op een rij:

  • Wat zijn de sterke en zwakke punten van je concurrenten?
  • Hoe scoren jouw zoekwoorden (op basis van zoekwoordenanalyse) t.o.v. je concurrenten zowel landelijk als lokaal?
  • Hoe verstaat jouw linkprofiel t.o.v. die van je concurrenten?
  • Welke kanalen gebruiken je concurrenten en waar liggen hier nog kansen voor jou?
  • Waar liggen de quick wins en lange termijn kansen voor je website?

Hoe gaan wij te werk?

Wij starten met een gesprek waarin wij een goed beeld willen krijgen van jouw onderneming en de markt waarin jij je beweegt. We hebben het over de producten of diensten die je aanbiedt, wie je belangrijkste concurrenten zijn, wie je doelgroep is en waar je voornaamste focus op ligt. Met deze informatie op zak gaan onze specialisten aan de slag. Door gebruik te maken van diverse tools en de zoekresultaten van Google komen zij tot unieke inzichten in de markt en over de concurrenten. Op basis daarvan wordt een plan rapport geschreven. Dit bevat een uiteenzetting van de prestaties van jouw website t.o.v. die van je concurrenten.

laptop met concurrentieanalyse voorbeeld

SEO-techniek uitbesteden?

Wil jij de Online Concurrentieanalyse laten uitbesteden? Wij zijn Google Partner. Daarnaast zijn al onze SEO specialisten ‘Google Search Certified en Google Analytics Certified’ en hebben zij veel ervaring met online concurrentieanalyses. Dit betekent dat zij alle kennis en kunde in huis hebben om de positionering van jouw website t.o.v. die van je concurrenten in kaart te brengen.

  • Positie van jouw website t.o.v. die van de belangrijkste concurrenten: uitgebreide analyse waarin wij jouw positie t.o.v. die van je belangrijkste concurrenten in kaart brengen.
  • Quick wins en lange termijn kansen: inzichtelijk maken op welke punten jij snel progressie kunt boeken en op welke punten op de lange termijn.
  • Inzichtelijke rapportage: helder rapport van de online concurrentieanalyse wat dient als afzetpunt voor het hele SEO-traject.

Soortgelijke diensten

De onderdelen van SEO.

Recente projecten

Cases.

Hieronder vind je een greep van de opdrachten die wij voor klanten hebben uitgevoerd. Wat begonnen is met mooie opdrachten is uitgelopen tot duurzame klantrelaties. Dat is iets waar wij naar streven en heel trots op zijn!

Bekijk alle cases Interesse

Floormade.

Volledig uitgedachte online marketing strategie voor een B2B groothandel.

Anbergen motoren.

700% stijging in online maandomzet gerealiseerd in 2021 t.o.v. 2020.

Jeha de meubelconcurrent.

Transformatie binnen 2 jaar van een beginnende webshop tot een gerespecteerde meubelshop.

Vastgoedsanitair.

Webshop realisatie waarbij online groei centraal staat.

Grachtenatelier.

Online groei tot een van de meest vooraanstaande culinaire en creatieve workshopspecialisten van Nederland.

Matrasconcurrent.

Ongekende groei in de afgelopen 3 jaar op het gebied van SEO, SEA en Webdesign.

Floormade.

Volledig uitgedachte online marketing strategie voor een B2B groothandel.

Vastgoedsanitair.

Webshop realisatie waarbij online groei centraal staat.

Jeha de meubelconcurrent.

Transformatie binnen 2 jaar van een beginnende webshop tot een gerespecteerde meubelshop in een branche met een moordende concurrentie.