Website laten maken, wat komt er bij kijken2018-09-28T09:36:03+00:00

Een website laten maken, wat komt daar bij kijken?

Ieder bedrijf heeft een website nodig. Websites zijn namelijk uitstekende bronnen van informatie, ook wanneer je geen producten aanbiedt of geen offerteaanvragen via je website wilt binnenhalen. Zo geef je met een website de consumenten de kans om te kijken wat jouw bedrijf te bieden heeft. Maar wat komt er allemaal kijken bij het laten maken van een website? En hoe zorg je ervoor dat je vervolgens gevonden wordt?

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van alle mogelijke aspecten die voorbij komen als je een  website wilt laten maken, onderhouden en beter gevonden wilt laten worden.

De eerste keuzes

Wanneer je een website wilt laten maken sta je direct al voor een aantal keuzes en opties. Welke domeinnaam moet ik kiezen? Wat voor hosting heb ik nodig? Wat is trouwens een SSL certificaat en heb ik dat nodig?

Dat hangt allemaal af van wat het doel van je website wordt. Wil je bijvoorbeeld online offerteaanvragen kunnen ontvangen? Of wil je simpelweg informatie verschaffen over je bedrijf? Kom je er niet uit? Wij kunnen je hierin adviseren, ondersteunen of volledig ontzorgen.

Website laten maken

Domeinnaam

De eerste keuze gaat over je domeinnaam. Dit is het webadres waarop je de website bereikbaar wordt (bijvoorbeeld: www.jouwwebsite.nl). De keuze hierin is natuurlijk geheel aan jou, maar wij staan altijd voor je klaar met deskundig advies en wat tips en tricks.

Hosting

De tweede keuze gaat over de hosting van de website. Je hebt namelijk een goede webhostingpartij nodig die de server waar de website op komt te staan verzorgt. Hier worden ook je bestanden, afbeeldingen en andere informatie op opgeslagen. Hostingpakketten worden aangeboden in verschillende prijsklassen en het is verstandig om hier even bij stil te staan. De verschillen merk je namelijk onder andere in de snelheid van de website, het aantal bezoekers die je website tegelijkertijd aankan en de hoeveelheid e-mailadressen die je kunt hebben.

SSL

Daarnaast is het nodig om een SSL certificaat op je website te installeren. Hiermee wordt namelijk alle informatie en inhoud van je website versleuteld, zodat deze minder toegankelijk zijn voor hackers en zodat ook de persoonsgegevens van je bezoekers niet te achterhalen zijn. Met een SSL certificaat vergroot je dus de betrouwbaarheid van je bedrijf, waarmee je punten wint bij je bezoekers, maar je verbeterd ook vooral de veiligheid van al je eigen informatie. Websites met een versleuteling zijn herkenbaar aan het feit dat ze beginnen met https:// in plaats van http://.

Wij helpen je graag!
RAM online marketing design

Design

Design wordt een steeds belangrijker element. Veel bedrijven en ondernemingen bieden tegenwoordig namelijk soortgelijke producten of diensten aan, waardoor design één van de meest opvallende onderscheidende elementen kan zijn. Door de juiste kleuren en vormen te kiezen en deze met de juiste technieken te gebruiken, is het mogelijk om de bezoeker positief te beïnvloeden en ze een prettige ervaring met jouw bedrijf te geven.

Wij ontwerpen websites altijd met dit idee in het achterhoofd en zorgen er altijd voor dat ze het karakter krijgen van het bedrijf dat erachter zit.

Huisstijl

Het ontwerpen van een passend design begint bij het kiezen van de juiste kleuren en het ontwerpen van een logo. Samen vormen deze elementen de huisstijl. Hierbij is het van belang te beseffen welke psychologische effecten kleuren en vormen kunnen hebben. Wij gebruiken onze kennis en het karakter van jouw bedrijf om de perfecte huisstijl te vormen en omdat wij overtuigd zijn van onze methode bieden wij een 100% tevredenheidsgarantie.

Webdesign

Een goed webdesign geeft jouw website een professionele uitstraling en weerspiegelt het karakter van jouw bedrijf. Zo hebben bezoekers in een oogopslag door dat ze op de goede website zijn. Net als bij de huisstijl kan het gebruik van de juiste technieken de bezoeker positief beïnvloeden. Wij passen deze technieken toe waarmee wij zorgen dat de website het doel vervuld dat jij in gedachten hebt.

Websiteafbeeldingen

Binnen enkele seconden bepaalt een bezoeker van je website of hij/zij wel of niet op je website blijft. Het is daarom cruciaal om een goede eerste indruk te maken, waarbij het gebruik van goede afbeeldingen dan ook essentieel is. Binnen die enkele seconden leest een bezoeker namelijk niet alle tekst op je website, maar een goede afbeelding zegt soms meer dan duizend woorden. Door afbeeldingen te gebruiken worden jouw tekstpagina’s daarnaast overzichtelijker en krijgen ze meer context. Google (en andere zoekmachines) vindt afbeeldingen ook erg interessant en zal websites met goede afbeeldingen ook hoger in de zoekresultaten weergeven.

Responsive

Consumenten kruipen al lang niet meer alleen achter de computer om websites te bezoeken. Steeds vaker wordt het internet bezocht via tablets en mobiele telefoons. Hierdoor is het zaak dat jouw website op elk formaat scherm optimaal getoond wordt. Bij MS Solutions wordt elke website responsive gebouwd. Dit betekent dat de website zich automatisch aanpast aan elk formaat scherm, zodat jouw website vanaf elk apparaat optimaal bereikbaar is.

Strak design nodig?

Content

De content (= inhoud) van jouw website moet er voor zorgen dat de website zijn doel vervuld. Het gaat hier om aantrekkelijke afbeeldingen en een mooie lay-out, maar vooral om relevante en goed geschreven teksten. En niet iedereen is weggelegd voor het schrijven van overtuigende teksten. Onze specialisten hebben echter ervaring met verschillende technieken en verschillende doeleinden. Zo weten wij precies hoe we de boodschap van jouw bedrijf over moeten brengen.

RAM online marketing content afbeelding

Copywriting

De juiste tekst kan jouw bezoekers overtuigen van de kracht van jouw bedrijf. Door kort en bondig de boodschap en missie van jouw bedrijf over te brengen, kunnen wij je bezoekers uitleggen waarom ze jou moeten verkiezen boven de concurrent. Door ons te verdiepen in jouw bedrijf, producten en/of diensten, zorgen wij ervoor dat we jouw bezoekers van alle nodige informatie voorzien.

Sfeerfoto’s

De mooiste afbeeldingen op je website zijn bijna altijd de foto’s van je eigen bedrijf of producten. Door ze zelf te schieten, kun je de plank echter flink misslaan. Vaak is dat namelijk direct te zien aan de compositie, de diepte of de scherpte van de foto’s, waardoor je op je website niet de sfeer bereikt die je graag uit wilt stralen. En je bezoekers kunnen hiervan afschrikken. Daarom kunnen wij met een professionele fotograaf jouw bedrijf en producten komen fotograferen, zodat je het beste resultaat op je website kunt laten zien.

USP’s

USP’s zijn de Unique Selling Points van jouw bedrijf. 2 jaar garantie, Binnen 24 uur geleverd of De allerbeste klantenservice, bijvoorbeeld. Het zijn die kernwaarden van jouw bedrijf waarmee je je onderscheid van je concurrentie. MS Solutions kan je helpen bij het formuleren van deze waarden, om ze vervolgens in de schijnwerpers te zetten op jouw website.

Klik voor hulp bij het schrijven van content
Label met keurmerk ram

Keurmerken

Keurmerken zorgen ervoor dat je website nog betrouwbaarder wordt. In principe zeggen de keurmerken niet direct iets over de kwaliteit of service van je bedrijf, maar er worden wel bepaalde eisen gesteld, of beter gezegd: er zijn bepaalde voorwaarden waar je website aan moet voldoen om een bepaald keurmerk op je website te voeren.

Vertrouwen

En dat wekt vertrouwen op! Zo laat je aan je bezoekers zien dat je een serieus bedrijf bent en dat producten aanschaffen of diensten afnemen bij jou een vertrouwde zaak is. MS Solutions kan je ondersteunen en adviseren in het uitzoeken van en aansluiten bij keurmerken. Vervolgens zorgen wij er natuurlijk voor dat je aan alle voorwaarden van de keurmerken voldoet!

Reviews

Een andere manier om vertrouwen op te wekken is via recensies (reviews). Veel consumenten kunnen lang nadenken over bij welk bedrijf ze terecht willen, en goede reviews kunnen net dat duwtje in de rug zien die ze voor jouw bedrijf doen kiezen. Wij hebben verschillende manieren waarmee we ervoor kunnen zorgen dat klanten een positieve review achterlaten en staan dan ook voor je klaar om je hierin te adviseren en ondersteunen.

Stel gerust vragen

UX – Gebruikerservaring

Een goede gebruikerservaring zorgt voor een positief gevoel bij de gebruiker. Dit wordt veroorzaakt door alles waar de website uit is opgedeeld. Toch zijn er specifieke eigenschappen om rekening mee te houden.

UX gebruikerservaring

Laadsnelheid

Vrijwel niks zorgt voor meer irritatie dan een trage website. Het is van belang jouw website te voorzien van de snelst mogelijke laadtijden. Onze ervaring heeft er voor gezorgd dat wij weten wat de oorzaken zijn van een trage website en wij kunnen er dan ook zeker voor zorgen dat jouw website optimaal wordt en blijft.

Navigatie

Een tweede veelgemaakte fout is het besteden van te weinig aandacht aan de navigatie. Wat heb je aan de beste informatie en de snelste laadtijden als de gebruiker verdwaalt op de website? De navigatie moet zó intuïtief werken dat de gebruiker er niet over na hoeft te denken. Onze ervaren medewerkers stellen de optimale navigatie op om verwarring te voorkomen.

Neem contact met ons op
RAM online marketing afbeelding support

Support

Om je bezoekers en klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, is er een aantal opties beschikbaar. Zo zorg je ervoor dat je bezoekers met minder vraagstukken blijven zitten en zo minder drempels over hoeven voordat ze met jouw bedrijf in contact komen.

Live chat

Zo is het activeren van een live chat op je website een heel handig idee. Heeft een bezoeker een vraag? Dan kan hij/zij deze direct stellen zonder te hoeven bellen en zonder lang te hoeven wachten op antwoord. MS Solutions kent de beste live chat-tools en wij kunnen deze installeren op jouw website.

E-mailautomatisering

Wanneer je bezoekers een offerte aanvragen via jouw website, of wanneer ze een contactformulier invullen, wil je graag dat ze een automatische mail krijgen waarin staat dat hun aanvraag ontvangen is. Zo laat je hen weten dat eraan gewerkt wordt en houd je het contact een beetje warm. Wij kunnen al je automatische e-mails aanmaken en instellen met de juiste huisstijl, zodat je het beste klantencontact behoudt.

Social media

Veel bedrijven hebben tegenwoordig een grote achterban op social media, en dat is zeker een goed idee. Via deze weg kun je je klanten (of fans) goed op de hoogte houden van ontwikkelingen en aanbiedingen, waardoor je ze aan je kunt binden. Wij zorgen ervoor dat jouw social media aanwezigheid er professioneel en verzorgd uitzien.

Hulp nodig?

Conversie optimalisatie

Het belangrijk om ervoor te zorgen dat het doel van jouw website goed duidelijk is voor je klanten. Wil je alleen informatie verschaffen? Dan moet deze goed te vinden zijn. Wil je producten verkopen? Dan moeten deze makkelijk te bestellen zijn. Wil je offerteaanvragen binnenhalen? Dan moet het duidelijk zijn waar dit mogelijk is.

Bij het opbouwen van jouw website houden we hier vanaf het begin rekening mee. Heb je al een website, maar haal je de doelen (conversies) niet? Dan kunnen wij conversie optimalisatie werkzaamheden voor je uitvoeren.

Conversie optimalisatie

Duidelijkheid

Zo kunnen we jouw website analyseren en knelpunten traceren, om deze vervolgens op te lossen en weg te werken. Misschien is het offerteformulier bijvoorbeeld pas te vinden na een aantal andere pagina’s te bezoeken. In dat geval zorgen we ervoor dat het offerteformulier gemakkelijk en vooral duidelijk te vinden is, zodat jij meer aanvragen binnenhaalt.

Nieuwe klanten

Zoekmachines merken het ook wanneer mensen iets niet kunnen vinden op jouw website. Als bezoekers bijvoorbeeld maar een paar seconden op elke pagina blijven, denkt Google bijvoorbeeld dat er iets mis is. Door jouw website te optimaliseren voor conversies, scoor je dus uiteindelijk ook hoger in zoekmachines en haal je ook meer nieuwe klanten binnen.

Conversie verhogen?
SEO weergave tablet

SEO

Nadat je website goed en wel online staat is het belangrijk om goed gevonden te worden. Je kunt namelijk een prachtige website hebben, maar als je geen bezoekers trekt, haal je er ook geen winst uit. Daarom is het nodig om de website te optimaliseren voor zoekmachines (Search Engine Optimization, oftewel SEO), wat wij op verschillende manier voor je kunnen uitvoeren.

Optimaliseren

Zoekmachines als Google en Bing willen graag resultaten laten zien die snel, relevant en volledig zijn. Daarom is het belangrijk dat de informatie op jouw website aan die eisen voldoet. Daarom kunnen wij deze informatie langslopen, om te kijken waar het beter kan. Kunnen afbeeldingen bijvoorbeeld wel een stukje kleiner (waardoor ze sneller laden)? Of kunnen de teksten wel wat specifieker? Wij verzorgen het.

Meta-gegevens

Naast alle informatie die je op de voorgrond ziet, is er ook allemaal informatie in te vullen die wat meer op de achtergrond voorkomt. De titels of namen van afbeeldingen bijvoorbeeld, of de tekst die je ziet in de zoekresultaten van Google. Dit noemen we allemaal meta-gegevens en het correct invoeren van al deze gegevens zorgt ervoor dat je weer hoger scoort in zoekmachines.

Landingspagina

Ook het schrijven van landingspagina’s is een bewezen methode voor het beter scoren in zoekresultaten. Dit zijn pagina’s die volledig geschreven en ingericht worden aan de hand van een bepaalde zoekterm, maar die niet via de website zelf toegankelijk zijn. Zo zorg je ervoor dat je bezoekers trekt met specifieke content.

Beter gevonden worden?

SEA – Online Adverteren

Een andere manier om je nieuwe website kenbaar te maken aan je doelgroep(en) is het adverteren in de zoekmachines. Deze methode is in de afgelopen jaren effectiever gebleken dan bijvoorbeeld advertenties in kranten, flyers en overige conventionele manieren van adverteren. RAM kan verschillende advertentiekanalen voor jouw bedrijf benutten.

SEA analytics weergave laptop

Google Adwords

De meest bekende en ook direct meest effectieve van deze kanalen is Google AdWords. Bijna iedereen gebruikt tegenwoordig namelijk Google om bedrijven, diensten of producten op te zoeken. Door hier slim op in te spelen en advertenties te laten activeren op bepaalde zoekwoorden, zorg je ervoor dat je direct helemaal bovenaan staat wanneer je potentiële klanten een zoekopdracht invoeren.

Bing Ads

Bing Ads is hetzelfde principe als Google AdWords, maar dan voor Bing. Ook deze zoekmachine wordt gebruikt in Nederland en het is daarom ook verstandig om deze niet buiten beschouwing te laten. Ook hier kan MS Solutions de advertenties voor jouw bedrijf verzorgen.

Facebook advertenties

Wie is er tegenwoordig nog niet actief op Facebook? Bijna iedere Nederlander kijkt wekelijks of zelfs dagelijks op Facebook. Hierin adverteren kan dus ook heel veel verkeer opleveren. Door hier gerichte advertenties op te plaatsen, zorgen wij ervoor dat jouw bedrijf naamsbekendheid opbouwt.

Neem contact met ons op

Ontzorgen, ondersteuning en advies

Een website laten maken is duidelijk een onderneming waar veel bij komt kijken. Van design tot inhoud en van domeinnaam tot advertentiecampagnes. Het is veel werk, maar dit hoef je natuurlijk helemaal niet allemaal zelf uit te voeren. RAM Online Marketing kan je hierin adviseren, hierbij ondersteunen of zelfs volledig ontzorgen! Neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Neem vrijblijvend contact op

RAM – online marketing

RAM helpt je bij het veroveren van de online markt. Wij zorgen ervoor dat jouw bedrijf een gebruikersvriendelijke website of webshop heeft, beter vindbaar is en een hoger conversieratio behaalt. Kortom: wij zorgen voor jouw online klim!

gemiddeld beoordeeld met een 8.9

Recente projecten

Contact

Atoomweg 6B
9743 AK Groningen

  • info@ram-marketing.nl
  • 085 303 84 82
  • Wij houden van Cookies

    De cookies zijn noodzakelijk om de website goed draaiende te houden.

    Privacy policy | sluiten
    meer over cookies